Carrer de les Hortes
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Carrer de les Hortes, cal Ribera (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Carrer de les Hortes , portal de 1861

Vila-rodona - Carrer de les Hortes , portal de 1861 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer de les Hortes
És un carrer llarg i estret que dóna continuïtat al carrer Major en direcció sud, ja fora del primitiu nucli emmurallat. A la sortida del poble enllaça amb el camí de Vilardida. L'aspecte que ofereix és poc més o menys el que devia tenir al segle XIX. La major part de les façanes que hi aboquen pertanyen a la segona meitat d'aquell segle, la major part força ben restaurades en època contemporània.

El nom tradicional d'aquest carrer ha estat sempre l'actual, carrer de les Hortes. Però les diverses situacions polítiques viscudes al segle XX li van alterar el nom oficial depenent del període. Així, entre 1934 i 1939 es va dir Francesc Macià, i entre 1939 i 1979, carrer de José Antonio*.

*Extret de l'article "Els noms dels carrers de Vila-rodona en el segle XX" de Josep Santesmases (Quaderns de Vilaniu, núm. 18, 1990).