Torre de l'Àliga
(L'Ametlla de Mar - Baix Ebre)

L'Ametlla de Mar - Torre de l'Àliga (Foto: DGPC -Invarquit.Gencat.cat-, 1994)

L'Ametlla de Mar - Torre de l'Àliga (Foto: Jordi Contijoch -Invarquit.Gencat.cat-, 1994)

L'Ametlla de Mar - Torre de l'Àliga (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Urbanització l'Àliga, 32
Antiga torre de guaita documentada per l'escriptor tortosí Francesc Martorell des de 1625. Degué ser construïda per vigilar l'arribada dels corsaris que sovint atacaven els pobles de la costa durant els segles XVI i XVII. No es pot descartar que anteriorment hi hagués una torre més antiga, d'època sarraïna.

Actualment només es conserva la part inferior, integrada en un xalet modern i força desvirtuada. Té una estructura atalussada i sorprèn el seu gran diàmetre. Està feta amb paredat de pedra irregular i argamassa. No és visitable ni gairebé visible des de l'exterior de la casa.