Església de la Purificació de Maria
(L'Ametlla de Mar - Baix Ebre)

Església de la Purificació de Maria (Foto: Albert Esteves, 2019)

Església de la Purificació de Maria, l'any 1910

Església de la Purificació de Maria, l'any 1910 (Foto: cartell in situ)

Situació Carrer Jaume Balmes, 13
L'església parroquial de la Purificació de Maria, popularment coneguda com la Candelera (pel fet de ser la patrona de la vila) va ser construïda originalment al segle XIX, però el seu aspecte actual no té res a veure amb aquella primera capella (tal com podem veure a la fotografia de l'any 1910).

L'edifici actual es va construir en diferents fases. Es va iniciar l'any 1927, va haver d'interrompre's durant la Guerra Civil, i es va continuar a partir dels anys 40, tot i que no es va enllestir del tot fins a l'any 1960. Posteriorment es va decorar el seu interior amb pintures de Joan Massagué. A la creu que corona la façana hi ha inscrita la data de 1942.