Nau Gaudí
(Mataró | Perifèria - Maresme)

Mataró - Nau Gaudí, els lavabos

Mataró - Nau Gaudí, els lavabos (Foto: Gustau Zariquiey, 2008)

AutorAntoni Gaudí Cornet / Manuel Brullet (reforma)
Situació Carrer Cooperativa / Carrer Germans Thos i Codina
L'any 1883, un jove Antoni Gaudí va dissenyar, per a la Cooperativa Obrera de Mataró, una senzilla nau industrial en la qual ja s'intuïa la seva genialitat com a arquitecte. Amb el pas dels anys l'obra va sofrir algunes alteracions. L'any 2008 l'Ajuntament va procedir a la seva acurada restauració, dirigida per Manuel Brullet, i ara es pot contemplar tal com va ser projectada. La nau és un espai diàfan, sense columnes, amb les parets de maó i una coberta de teules ceràmiques sostinguda per mitjà d'arcs parabòlics de fusta. A la nova plaça que s'ha obert al seu voltant es pot contemplar la vella xemeneia i una curiosa construcció cilíndrica on s'ubicaven els lavabos.