Sant Joan de Puig-redó
(Torà - Segarra)

Torà - Cal Millet (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torà - Cal Millet i capella

Torà - Cal Millet i capella (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació A tocar de Cal Millet de Puig-redó
Situada al lloc de Pui-redó (o Puig-redon), dins l'antic terme del castell de Fontanet. Està documentada des de l'any 1062. Per un document trobat entre la documentació de Sant Miquel de Fontanet sabem que un tal mestre Gibert hi va fer obres a mitjan segle XVI. Al segle XVII era sufragània de Sant Miquel de Fontanet.

Consta d’una sola nau, de planta rectangular, coberta amb volta de canó amb llunetes, i capçalera plana. Observant l'aparell exterior es poden constatar dues fases constructives, la més antiga al sector de la capçalera, probablement resultat de les obres del segle XVI. L'any 1859, tal com testifica la data gravada a la porta, es va ampliar per la part del frontis i es va construir el nou portal i l'espadanya. A l'interior hi ha una llosa sepulcral de l'any 1701. Es conserva en molt bon estat.