Casa Xavier Cugat
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Xavier Cugat (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Capitell romànic conservat al MAG, procedent d'aquesta casa

Girona - Capitell romànic conservat al MAG, procedent d'aquesta casa (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer del Sac, 5
El carrer del Sac és un carreró sense sortida, un cul-de-sac, com indica el nom. Està documentat des del segle XV. La casa que tanca el carrer (de fet, són dues cases, la 5 i la 4) manté en bona part el seu aspecte antic, amb carreus de pedra a la façana i un portal adovellat de mig punt. Al Museu d'Art de Girona es conserva un capitell romànic procedent d'aquesta casa, probablement del segle XII.

Aquí va néixer, l'1 de gener de 1900, el famós músic i dibuixant Xavier Cugat, que va fer la seva carrera artística als Estats Units, on va viure des de molt petit.