Can Mora
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Can Mora (Casa Martínez Davalillos) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Can Mora (Casa Martínez Davalillos) (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2014)

AutorJordi Crous / Jaume Grabuleda / Josep Riera (reforma)
Situació Carrer de la Cort Reial, 18
Casal residencial construït al segle XVIII aprofitant les estructures d'un edifici més antic del qual n'és testimoni l'arca adovellat de l'antic portal, que va ser tapiat. Al seu costat es van obrir nous portals d'arc escarser, prou amples per deixar passar els carruatges. Cal tenir en compte que la casa estava ubicada al camí ral de Barcelona a França, pas obligat de diligències i carros de transport. Té un remarcable pati interior des d'on surt l'escalinata que dona accés al primer pis, amb un replà sostingut per quatre columnes polièdriques.

L'edifici va ser restaurat l'any 1996 per Jordi Crous, Jaume Grabuleda i Josep Riera. Es coneix també amb el nom de Casa Martínez Davalillos.