Farmàcia Saguer
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Farmàcia Saguer (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEstabliment comercial
AutorRafael masó (interior) / Josep M. Claret (façana)
Situació Carrer Argenteria, 29
Aquesta farmàcia era regentada, a principis del segle XX, per Lluís Puig i Joan Masó, aquest darrer, germà de l'arquitecte Rafael Masó, el qual es va encarregar del disseny global -espai, ceràmica, ferro forjat, mobiliari, disseny gràfic, pots - executats per Antoni Serra Fiter-, l'any 1908, reformant un local anterior. Es conserva una bona part d'aquesta feina, no de l'exterior, que era un revestiment de rajoles blaves amb una garlanda de malves al cim i un sòcol de terrissa negra. La façana actual és fruit d'una reforma projectada per Josep M. Claret Rubira l'any 1935 (o Joan Roca Pinet, segons altres fonts), feta amb marbre rosat, on destaquen els aparadors corbats, de línies nues.