Torroneria Candela
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Torroneria Candela

Girona - Torroneria Candela (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEstabliment comercial
Situació Carrer Argenteria, 8
El local se situa als baixos de la casa Puig Burch, projectada per Joan Roca Pinet el 1926. A començament del segle XX era la pastisseria d'Emili Puig, el creador del popular xuixo, el pastís emblemàtic de la ciutat de Girona. L'any 1960, Amadeu Miquel va fundar-hi el seu propi negoci a Girona dedicat a la fabricació i la venda de torrons. Anys més tard, la seva filla va incorporar-se al negoci juntament amb el seu marit, en Victoriano Candela. Va ser als anys 70, quan el negoci es va convertir en una gelateria i orxateria els estius i una botiga de torrons a l'hivern.

Del seu exterior destaca especialment el treball del serraller Nonito Cadenas, unes criatures mitològiques com sirenes que flanquegen el rètol, acompanyades d'uns corns de l'abundància i una copa plena d'aliments.