Casa Norat
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Norat

Girona - Casa Norat

AutorJoan Roca Pinet
Situació Rambla de la Llibertat, 25
Casa modernista entre mitgeres, fruit de la reforma efectuada els anys 1912-1913 d'un edifici molt més antic, reforma promoguda per Josep Norat i Turbau i la seva esposa Joaquima Puig i Montserrat. Va ser l'autor del projecte l'arquitecte Joan Roca Pinet i el treball escultòric es deu a la mà de Joan Oliver de Bezzi.

La façana, restaurada el 1995, compta amb una potent tribuna de pedra que assoleix tot el protagonisme, amb les seves formes orgàniques, els vitralls i les escultures de dracs alats i testes femenines. És remarcable també la composició del pis superior, en forma de galeria, i les grans obertures de la planta baixa, emmarcades amb parelles de columnes. El parament estucat dels pisos intermedis està decorat amb subtils esgrafiats. L'estil evidencia la influència de Domènech i Montaner.