Monument al centenari de Fidel Aguilar
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Monument al centenari de Fidel Aguilar

Girona - Monument al centenari de Fidel Aguilar (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFidel Aguilar Marcó (original)
Situació Carrer de la Cort Reial
L'escultor Fidel Aguilar (Girona, 1894 - 1917), tot i que va morir molt jove, amb només 22 anys, va deixar una profunda empremta al panorama artístic gironí en ple esclat del noucentisme.

Amb motiu del seu centenari, l'any 1994, es va inaugurar un monument d'homenatge, ubicat al carrer on havia nascut. Es tracta d'una reproducció en bronze, ampliada, d'una obra pròpia titulada Imploració, conservada al Museu d'Història de Girona. És una figura femenina nua, de corbes rotundes, amb el cap inclinat cap a un costat, molt característica del llenguatge artístic de l'escultor.