Casa Joan Salieti
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Joan Salieti

Girona - Casa Joan Salieti (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorRafael Masó Valentí
Situació Carrer de la Neu, 1 / Carrer Mercaders / Carrer Ferreries Velles
InterèsEspecial interès Interessant
Bloc d'habitatges de lloguer promogut per l'industrial Joan Salieti Suñer, dels anys 1914-1915, projectat per l'arquitecte Rafael Masó. Té façana a tres carrers, amb l'entrada de veïns pel petit carrer de la Neu. Tota la planta baixa, que va servir d'oficina bancària, és acabada amb pedra, prenent com a referència l'arquitectura medieval gironina, fet molt evident en l'arc adovellat de l'entrada. Del programa ornamental, concentrat a les obertures, destaca el protagonisme de la ceràmica vidriada, la famosa "rajola del mugró", disseny del mateix arquitecte, que combina el color verd amb els ocres de la resta de parament. No es van arribar a construir el coronament amb frontó i els pinacles.