Edifici de la Rambla, 36
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Rambla de la Llibertat, 36

Girona - Rambla de la Llibertat, 36 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Rambla de la Llibertat, 36. Postal antiga

Situació Rambla de la Llibertat, 36
Edifici sorgit de la unió de dues cases antigues, d'origen medieval que, a començament del segle XX, presentaven l'aspecte que mostra la postal que adjuntem. Ambdues estaven construïdes damunt de porxos, un d'ells de gran amplada. I comptaven amb finestres de pedra, de tipologia gòtica i renaixentista, que es van respectar en la reforma moderna, una actuació força encertada que dignifica aquest tram de la rambla, racionalitzant els volums i preservant els elements més nobles. Cal destacar la finestra coronella trigeminada del segon pis i la doble finestra conopial del primer, ornada amb figures esculpides d'animals als brancals.