Can Pujadas
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Can Pujadas

Girona - Can Pujadas (Foto: Albert Esteves, 2024)

TipusEstabliment comercial
Situació Rambla de la Llibertat, 24 / Carrer Abeuradors
L'origen d'aquest establiment es remunta a l'any 1860, quan Maria Murtra va obrir una botiga de vetesifils en aquest mateix indret, la cantonada entre la rambla i el carrer Abeuradors. El seu marit, Josep Bonet, havia fet fortuna a les Filipines. La seva filla, Carme Bonet i Murtra es va casar amb qui feia d'encarregat de la botiga, Manel Pujadas. Llavors es va convertir en botiga de roba i en òptica. Com que la botiga s'havia quedat petita, l'any 1954 es van adquirir els locals adjacents. Va ser llavors quan es va fer la reforma que li va donar la imatge clàssica que llueix avui dia, basada en una elegant fusteria que, a l'exterior, es combina amb un acabat de marbre.