Carrer Ciutadans
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Carrer Ciutadans

Girona - Carrer Ciutadans (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Carrer Ciutadans. Postal antiga

Situació Carrer Ciutadans
InterèsEspecial interès Interessant
Denominat antigament carrer de Cavallers, havia format part de l'antic camí ral de Barcelona a França. Cap al segle XIV va esdevenir un carrer burgès que enllaçava les places del Vi i de l'Oli i es pot dir que, un segle més tard, ja havia adquirit la seva fesomia actual, tot i els canvis que s'hi han anat produint al llarg dels segles. Inicialment, va ser ocupat per cavallers gironins que volien deixar les seves cases medievals del carrer de la Força per instal·lar-se en edificis més amplis d'acord amb l'esperit renaixentista. Compta amb un bon nombre d'edificis importants, el més antic dels quals és la Fontana d'Or, del segle XII.