Casa Caramany
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Caramany (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Casa Caramany (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2014)

Girona - Casa Caramany. Postal antiga

Situació Carrer Ciutadans, 2-4
Va ser la residència de la família Caramany durant els darrers anys què van viure a Girona, després de desprendre's del seu palau de la plaça de l'Oli. L'edifici actual, ocupat al segle XX per la Fonda Fita que va ser després l'Hotel del Centre, és fruit de la unió de dos edificis, efectuada l'any 1785. La façana, malgrat la reforma que la unificà, va conservar dues finestres gòtiques i un portal adovellat, retallat per donar-li més amplada. A l'interior de la botiga Moriscot de la planta baixa es conserven arcs i restes de pedra dels segles XV o XVI.

Aquesta finca, a més de la casa Vila, forma part, actualment, del conjunt de l'ajuntament.