Casa Barceló
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Barceló

Girona - Casa Barceló (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJoan Roca Pinet (reforma)
Situació Plaça del Vi, 9
Edifici d'estructura medieval, amb porxos a la planta baixa, reformat per l'arquitecte Joan Roca Pinet entre 1924 i 1929. La reforma, que defuig la imitació historicista, planteja una façana senyorial adoptant recursos habituals del noucentisme, com els esgrafiats de temàtica floral, hereus de les formulacions estètiques barroques. La composició de les obertures posa de manifest la jerarquització de les plantes, amb un tractament especial del pis superior, amb unes balconeres horitzontals i un coronament ressaltat amb un potent voladís.

Es conserven íntegrament els porxos medievals. Damunt de l'arc central hi ha un relleu amb les figures dels sants màrtirs gironins, tractat en fitxa a part.