Relleu dels Sants Màrtirs
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Relleu dels Sants Màrtirs

Girona - Relleu dels Sants Màrtirs (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Plaça del Vi, 9
Relleu gòtic, de finals del segle XV, dedicat als sants màrtirs de Girona, Germà, Paulí, Just i Sici, martiritzats, segons la tradició, en temps de l'emperador Dioclecià, cap a l'any 300. Presenta les figures dels sants en alts relleus de mig cos ubicades en un espai rectangular, flanquejat per pilastres, com si es tractés d'una finestra. A sota hi ha una inscripció de l'any 1541 que, atès el seu mal estat, resulta difícil de transcriure. Hi ha diverses versions, aquestes són dues d'elles:

- el dia 14 de juny del part de la Verge, 1484, dia dedicat a vosaltres, Nalanga caigué a aquest lloc d'una alçada de més de tres colzes, en mans del pare. Heus aquí que viu miraculosament. 1541
-14 de juny, any del part de la Verge 1484, en el dia a vosaltres dedicat la pluja va portar la palanca a aquest lloc: juntament l'aiguat, que va arribar a més de tres colzes, va cessar d'una manera admirable. 1541