Casa Gabaldà
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Gabaldà. Establiment de la planta baixa (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Casa Gabaldà. Establiment de la  planta baixa

AutorRafael Masó Valentí (reforma)
Situació Carrer Ballesteries, 23
La casa propietat de Josep Gabaldà i Corretger va ser ampliada i reformada per Rafael Masó entre 1924 i 1926. L'any 1933 es va cobrir la part de terrat que quedava descoberta a la façana del riu. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa, tres pisos i golfes i la façana, d'una sola crugia. La planta baixa, amb acabat de pedra, té, al centre, la porta del local comercial mentre que a l'esquerra queda la porta de veïns i a la dreta una doble finestra que li aporta simetria. Les golfes s'obren amb finestres apaïsades sota un ample voladís decorat amb rajoles ceràmiques. A la façana de l'Onyar hi ha galeries corregudes amb rectangles esgrafiats de fons gris.

Als anys 80 l'espardenyeria que ocupava els baixos va ser substituïda per un bar.