Carrer Ballesteries
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Carrer Ballesteries. Font i capelleta

Girona - Carrer Ballesteries. Font i capelleta (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Carrer Ballesteries inundat. Postal antiga

Girona - Carrer Ballesteries i Pujada de Sant Feliu

Girona - Carrer Ballesteries i Pujada de Sant Feliu (Foto: -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1895-1916)

Situació Carrer Ballesteries
El carrer de les Ballesteries rep el seu nom dels nombrosos tallers d'artesans que fabricaven ballestes i sagetes i que es van establir a l'areny o llera de l'Onyar, a redós de la muralla. De fet, el seu costat dret està format per cases que es recolzen al llenç de la muralla de ponent de la Força Vella, construïdes cap al segle XIII. Les de la banda del riu es van alçar molt més tard, a partir del segle XIV. A causa del setge de 1462, durant la guerra civil catalana, moltes cases van quedar destruïdes. I al segle següent, l'any 1548, un tram de la muralla es va esfondrar i va afectar deu cases que s'hi recolzaven. Això va permetre alliberar espai per desviar el camí ral, que fins llavors passava pel carrer de la Força, pel carrer Ballesteries.