Casa de la Generalitat
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa de la Generalitat

Girona - Casa de la Generalitat (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Casa de la Generalitat. Postal antiga

Situació Carrer Ciutadans, 1 / Plaça del Vi, 12
L'any 1577, la Generalitat va adquirir cinc cases per construir aquest gran casal. L'any 1589 hostatjava la confraria de cavallers de Sant Jordi i tenia una capella dedicada a aquest sant, a la planta baixa.

És un edifici amb tres façanes, la més estreta abocada a la plaça del Vi mentre que la principal dona al carrer Ciutadans. Allà hi ha un portal adovellat, retallat amb un rectangle per guanyar amplada. Les finestres de la planta noble tenen guardapols motllurats amb les arrencades cisellades en forma de petxina. El pis superior original era una galeria, els arcs de la qual encara podem veure, si bé tapiats. La casa ha estat objecte d'una remunta moderna.