Casa Domènech
(Girona | Vilanova - Gironès)

Girona - Casa Domènech. Detall (Foto: Albert Esteves, 2024)

EstilRomanticisme
AutorJosep Roca Bros (atrib.)
Situació Carrer Escola Pia, 2
Edifici de mitjan segle XIX, amb tres façanes, que reflecteix l'estil romàntic dominant a l'època. Un balcó corregut al pis principal separa horitzontalment els dos nivells de l'edifici. La planta baixa, amb tres grans portals rectangulars, juntament amb el primer pis, obert amb finestres balconeres semicirculars, i el segon i tercer pis, amb les finestres separades per falses pilastres amb capitells de terra cuita. És remarcable el vestíbul, amb columnes de fust llis i capitell corinti. El pis superior va ser afegit amb posterioritat, l'any 1892, pel mestre d'obres Joaquim Artau.