Casa Artau
(Girona | Vilanova - Gironès)

Girona - Casa Artau

Girona - Casa Artau

AutorJoan Artau Barrera
Situació Pujada de Sant Martí, 7
Formava part de la mateixa finca on hi havia el Teatre Odeón, que tenia l'accés a les escales de Sant Martí, propietat de Joan Artau. Ell mateix va fer construir la seva residència a la part alta del carrer, damunt del Teatre, amb la façana principal encarada a l'església de Sant Martí Sacosta. L'obra es va dur a terme durant el darrer terç del segle XIX.

És un edifici de planta rectangular, adaptat al fort pendent del solar. El pis principal té sortida directa a la Pujada de Sant Martí, que s'enrasa als forjats entre plantes. L'ornamentació de les façanes és eclèctica, amb elements extrets del repertori clàssic i del barroc popular. Al timpà del capcer hi ha inscrites les dates de 1864 i 1897.