Casa Heras de Puig
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Heras de Puig

Girona - Casa Heras de Puig (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJeroni Moner Codina (reforma) / Isern Associats (reforma)
Situació Carrer Carreras i Peralta, 4
Casal senyorial fruit de la reforma feta al segle XVIII d'un edifici medieval propietat de la família Heras d'Adri, establerta aquí almenys des de 1450. En la reforma es va refer la façana i es va construir un altre pati interior, amb escalinata sota arcades rampants. La porta principal és d'arc carpanell, perfilada amb carreus motllurats.

El 1992, l'arquitecte Jeroni Moner el va restaurar i el 2024 s'ha obert com a hotel de luxe, de la mà de Daniel Isern, que ha adaptat l'espai, tot respectant l'antic -com la llar de foc atribuïda a Rafael Masó-, al voltant dels patis. Des de l'animació de la part baixa oberta, s'accedeix al pis superior, on destaca el reclòs pati amb bassa. Frederic Amat hi ha dissenyat una font amb garoines de ceràmica apilades, feta a la Fundació Artigas de Gallifa.

La decoració, de El Equipo Creativo, conjuga els elements originals amb els moderns, i té com a leitmotiv l'arc, replicat de múltiples maneres.