Carrer de la Cort Reial
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Carrer Cort Reial, 14 (Foto: Albert Esteves, 2024)

Girona - Carrer Carrer de la Cort Reial, 18 (Can Mora)

Girona - Carrer Carrer de la Cort Reial, 18 (Can Mora) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Carrer de la Cort Reial
Enllaça el carrer Ballesteries amb la plaça de l'Oli. Ho fan una ela que el divideix en dos trams. És així des de que es va desviar l'antic camí ral de Barcelona a França, que anteriorment passava pel carrer de la Força, pel carrer Ballesteries. Era, per tant, un carrer freqüentat per carros i carruatges. Antigament havia servit com a mercat de la palla Alguns del seus edificis, molt transformats amb el pas dels segles, conserven traces evidents del seu passat medieval. Hi podem veure diversos portals adovellats i finestres emmarcades amb pedra. Esment a part mereix la casa del núm. 18, Can mora, que tractem eb fitxa independent.