Casa Ferrer
(Girona | Areny - Gironès)

Girona - Casa Ferrer

Girona - Casa Ferrer (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorJosep M. i Joan Pla Torras (reforma)
Situació Carrer Carreras i Peralta, 6
Gran edifici del segle XV, molt transformat, que va pertànyer a la família Ferrer, procedent de la Vall de Bianya, ennoblits a finals del segle XVIII. La casa, amb parets de pedra treballada, ha estat objecte d'una reforma, dels anys 80, que va suposar l'addició d'un pis més. Conserva un bell portal adovellat i traces de dues finestres coronelles trigeminades, ara tapiades, del segle XV. A l'interior conté murals, de temes bíblics, del segle XVIII.

En aquesta casa va viure l'insigne oftalmòleg Bonaventura Carreras i Peralta (Santiago de Cuba, 1856 - 1906), a qui està dedicat el carrer.