Casa Cors (El Modern)
(Girona | Vilanova - Gironès)

Girona - Casa Cors (El Modern)

Girona - Casa Cors (El Modern) (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Carrer Nou del Teatre, 16
Edifici que va pertànyer a la família Cors fins que, l'any 1873, es va convertir en el col·legi Sant Narcís. A començament del segle XX va ser la seu de l’Ateneu Social Democràtic, vinculat a la fàbrica Grober. Comptava amb un cafè i una sala de ball, a més d'una sala dedicada a l'assaig musical i una altra a tertúlies. Després de la guerra civil va adoptar el nom de Fomento de Cultura i va transformar la sala de ball en el Cine Moderno. Va tancar les portes l'any 1999, però es va mantenir viva la sala dedicada a cinema clàssic, batejada com a Cinema Truffaut. Des de l'any 2000 és de propietat municipal.