La Farga
(Fogars de Montclús - Vallès Oriental)

Fogars de Montclús - La Farga (Foto: Albert Esteves, 2024)

Fogars de Montclús - La Farga (Foto: Enric, 2017)

AutorAgustí Quero Torras
Situació Cami a la crtra. de Santa Fe, km 4
Masia del segle XVIII, reformada al XIX, actualment dedicada a casa de colònies. La façana nord presenta un coronament mixtilini, habitual al segle XVIII, amb gerros ornamentals, portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. La façana de migdia és del segle XIX, amb balcons al pis principal, obertures de mig punt a la planta baixa i, al pis superior, tres balconeres i dues obertures geminades. Té teulada a dues aigües.

A la façana de migdia hi ha la següent inscripció: casa fundada per Antoni Marra el 1723. Restaurada per Isidre Marra el 1870, dirigida pel mestre d'obres Agustí Quero i Torras.