Dipòsit d'aigües del Rei Martí
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Dipòsit d'aigües del Rei Martí (Foto: Sergi Suárez, 2024)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
AutorArchikubik (reforma)
Situació Bellesguard, 14 / Jaume Càncer, 32
Antic repartidor d'aigua construït a mitjan segle XIX sobre les restes del castell on va viure, a inicis del segle XV, el rei Martí l'Humà. Havia quedat amagat sota un bosc de pins i va ser redescobert, de manera accidental, l'any 2001. Emmagatzemava l'aigua procedent d'una antiga mina i de les rieres del bosc de Pedralbes, Betlem i Can Vilana.

És un recinte soterrani amb una sala hipòstila de 7 naus amb volta catalana, sostinguda per una estructura d'arcs de maons sobre columnes de planta quadrada. Va ser recuperat per l'ajuntament, restaurat per Archikubik -Marc Chalamanch, Miquel Lacasta, Carme Santana-, com a espai cultural i va obrir les portes l'any 2016.