Viaducte de Bellesguard
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Viaducte de Bellesguard (Foto: Sergi Suárez, 2024)

TipusPonts i aqüeductes
AutorAntoni Gaudí Cornet
Situació Bellesguard, 19
Quan Antoni Gaudí es va fer càrrec de la restauració de Bellesguard i amb l'objectiu de preservar les restes de les dues torres medievals, va haver de desviar el camí al cementiri de Sant Gervasi. El nou camí passava sobre el torrent de la riera de Betlem i per salvar-lo va dissenyar un viaducte que recorda l'obra del Park Güell, feta uns anys abans. Es va construir l'any 1908 i es va restaurar el 2006.

Està sostingut per nou arcs rebaixats que descansen sobre deu columnes inclinades, en forma de pota d'elefant, recobertes amb pedra fosca local.