Restes del palau del Rei Martí
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Restes del palau del Rei Martí

Barcelona - Restes del palau del Rei Martí (Foto: Sergi Suárez, 2024)

TipusJaciment arqueològic
Situació Bellesguard, 30
L'any 2023, durant unes obres d'urbanització al campus universitari Abat Oliba, es van trobar restes d'un conjunt d'edificis agrícoles just al costat de la torre Bellesguard, on hi havia la residència del rei Martí i a la qual estaven, de bon segur, vinculats. Les resten estan datades als segles XIV i XV i es corresponen amb la base d'una premsa d'oli, tres dipòsits d'emmagatzematge i un petit forn. Es devien abandonar cap a mitjan segle XV i a poc a poc van anar quedant amagades. La universitat va decidir consolidar-les i deixar-les exposades.