Portal de Ponent (Pont Romà)
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Portal de Ponent (Pont Romà)

Sant Sadurní d'Anoia - Portal de Ponent (Pont Romà) (Foto: Albert Esteves, 2013)

Sant Sadurní d'Anoia - Portal de Ponent

Sant Sadurní d'Anoia - Portal de Ponent (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1914)

Sant Sadurní d'Anoia - Portal de Ponent (Pont Romà). Postal antiga

Situació Plaça del Pont Romà / Carrer de l'Església
El portal de ponent de la vila, construït l'any 1650 i restaurat el 1797, estava situat al final de l'actual carrer Cavallers. Va ser desmuntat i situat al final del carrer de l'Església l'any 1960. Després es va treure perquè impedia el pas dels vehicles, però va ser instal·lat de nou l'any 2008. No té cap fonament el nom popular de Pont Romà pel qual es coneix al poble. És un pont adovellat de mig punt que té, a la dovella clau, un relleu amb dos àngels que sostenen un escut.