Can Jovany
(Montseny - Vallès Oriental)

Montseny - Can Jovany (Foto: Albert Esteves, 2024)

Montseny - Can Jovany. Cobert exterior

Montseny - Can Jovany. Cobert exterior (Foto: Anna Corcoll, 2024)

Montseny - Can Jovanyi església de Santa Anastàsia

Montseny - Can Jovanyi església de Santa Anastàsia (Foto: Eduard Royo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1890-1920)

Situació Càmping de Can Cervera
Masia d'origen medieval, esmentada al fogatge de 1515, quan era propietat de Julià Juvany*. És un edifici de planta baixa i pis, amb teulada a dues aigües. La façana presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra, dues d'elles amb permòdols sota la llinda. Modernament ha estat restaurada i habilitada per a turisme rural, juntament amb l'antiga pallissa annexa. Prop de la casa hi ha un cobert, alçat probablement al segle XIX.

La grafia ha anat variant al llarg del temps i es pot veure escrita com Juvany, Jubany o Jobany, però, segons el Nomenclàtor català, la grafia correcta és Jovany