Església de Sant Martí de Montseny
(Montseny - Vallès Oriental)

Montseny - Església de Sant Martí

Montseny - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2024)

Montseny - Església de Sant Martí (Foto: Fons Cuyàs -ICGC-)

Situació Ctra. BV-5301, km 18. A 100 m
Segons Antoni Pladevall, podria tenir un origen romànic tot i que les documentació més antiga que en fa referència és del segle XVI. En tot cas, hauria sofert moltes modificacions al llarg dels segles. La façana, de factura moderna, presenta una porta de mig punt emmarcada amb maons i un destacat campanar d'espadanya. Al seu interior hi ha un altar fet amb un bloc rectangular de gres, aquest sí d'època romànica, segons sembla procedent de Sant Julià. A mitjan segle XIX tenia la condició de parroquial del conjunt de masies esparses conegut com Montseny d'Amunt.