Mas la Bessa
(Montseny - Vallès Oriental)

Montseny - La Bessa

Montseny - La Bessa (Foto: Diputació de Barcelona -Oficina de Patrimoni Cultural-)

Montseny - La Bessa

Montseny - La Bessa

Montseny - La Bessa (Foto: (Emili Jové -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1910-30)

Situació Camí que surt de la ctra. BV-5301, km, 23
És esmentada als fogatges de 1470 i 1515. En aquest darrer hi consta Bernat Vesa. L'estructura de l'edifici palesa un origen molt antic, probablement una torre de defensa medieval. Posteriorment es van afegir altres construccions al voltant i, a finals del segle XX, es va reformar i ampliar, tot mantenint la torre original. En ella hi podem veure un portal adovellat de mig punt i dues finestres emmarcades amb pedra, una trilobulada i l'altra amb permòdols sota la llinda. L'aparell és fet de pissarra tret d'una de les cantoneres, on hi veiem carreus més grans de pedra picada. La resta de façanes només s'obren amb espitlleres.