Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai)
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai)

Bigues i Riells del Fai - Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai) (Foto: Enfo, CC BY-SA 3.0, 2015)

Bigues i Riells del Fai - Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai) (Foto: Enric, CC BY-SA 3.0, 2015)

Bigues i Riells del Fai - Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai) (Foto: Tardor62, CC BY-SA 4.0, 2013)

Bigues i Riells del Fai - Pas de la Foradada (Sant Miquel del Fai). Postal antiga

TipusPonts i aqüeductes
Situació Monestir de Sant Miqel del Fai
Per accedir al monestir de Sant Miquel del Fai cal travessar un pas estret entre parets de roca sobre el qual es va construir, l'any 1592, un arc penjat que servia d'entrada al conjunt cenobial. Damunt de l'arc hi ha un coronament, a tall de frontó, amb un escut on veiem un manat d'espigues, i una inscripció que fa referència a Josep Pujolar, amb la data de 1790. A l'altra cara hi ha una altra inscripció on es diu que aquesta porta va ser oberta l'any 1592 quan el monestir depenia de la seu gironina.