Sant Miquel del Fai. Casa del Prior
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior (Foto: Enric CC BY-SA 3.0, 2015)

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior (Foto: Enfo CC BY-SA 3.0, 2024)

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior (Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, 1914)

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior (Foto: Arxiu Municipal del Districte de Gràcia, 1910-30)

Bigues i Riells del Fai - Monestir de Sant Miquel el Fai. Casa del Prior. Postal antiga

Situació Monestir de Sant Miquel del Fai
Edifici construït al segle XV que substituïa les construccions monàstiques d'època romànica. Aquí s'hostatjava el prior del monestir i també hi havia les dependències dels monjos. Posteriorment va funcionar com a fonda. Les façanes presenten finestres coronelles, bigeminades o trigeminades, alguna finestra ogival i, a les golfes, obertures de llinda recta sobre permòdols.