Can Maspons
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Can Maspons

Bigues i Riells del Fai - Can Maspons (Foto: Gustau Erill, 2011)

Bigues i Riells del Fai - Can Maspons. Capella

Bigues i Riells del Fai - Can Maspons. Capella (Foto: Gustau Erill, 2011)

Bigues i Riells del Fai - Can Maspons (Foto: Marcel·lí Gausachs -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1915-30)

Bigues i Riells del Fai - Interior de can Maspons

Bigues i Riells del Fai - Interior de can Maspons (Foto: Anònima -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1889-1916)

Situació Carrer Forn de Can Maspons
És un els masos més antics del terme. A l'acta de consagració de l'església de Bigues, l'any 1156, ja surt esmentat un Maspons. La masia actual és fruit de les diverses transformacions i ampliacions dutes a terme al llarg dels segles, les més importants a finals del segle XVII i al segle XX. A la porta principal hi ha inscrita la data de 1682. Annexa a la casa hi ha la capella del mas, dedicada a la Mare de Déu del Pilar.