Can Traver
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Can Traver

Bigues i Riells del Fai - Can Traver (Foto: https://www.cantraver.es/)

Bigues i Riells del Fai - Can Traver (Foto: Carme Suriñach -calaix.gencat.cat-, 1985)

Situació Urb. Can Traver
Gran masia del segle XVI, molt modificada i ampliada al XVIII, i habilitada, l'any 1967, com a restaurant i espai d'esdeveniments. Apareix esmentada al fogatge de 1553, quan hi vivien Bernat i Joan Traver. El 1577 hi apareix Segimon Traver.

L'edifici principal consta de planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues aigües. Les finestres són rectangulars, emmarcades amb pedra motllurada. Del mateix estil és la porta, on hi ha la següent inscripció: Sumptibus Martini Traver Anno 1791. A la porta de l'entrada a l'era hi ha la data de 1817 i en el rellotge de sol de la façana, la de 1864.