Monument als voluntaris
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Monument als voluntaris

Bigues i Riells del Fai - Monument als voluntaris (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFerran Capdevila Argemí
Situació Rotonda d'accés al municipi per la carretera de l'Ametlla del Vallès
L'any 1994, Bigues i Riells del Fai va patir dues tragèdies que van transformar per sempre el seu paisatge. Primer un espantós incendi i, tres mesos després, una riuada sense precedents que s'ho va endur tot i va causar quatre morts. Un grup de voluntaris, juntament amb els cossos d'emergència, van treballar durant dos dies gairebé sense dormir. L'ajuntament de Bigues i Riells del Fai va voler homenatjar-los amb una escultura de ferro, obra de l'artista local Ferran Capdevila Argemí (Bigues i Riells del Fai, 1943), inaugurada l'any 1998. Està situada a la rotonda d'accés al municipi per la carretera de l'Ametlla del Vallès.

Al peu de l'escultura hi ha una placa que diu: Voluntari! A la força del teu braç / a l'esperit de sacrifici /a l'altruisme generós. Gràcies. 1994. Bigues i Riells 1998