Escultura l’Hereu de Viaplana
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - Escultura <i>l’Hereu de Viaplana </i>

Bigues i Riells del Fai - Escultura l’Hereu de Viaplana (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFerran Capdevila Argemí
Situació Riells del Fai. Plaça Viaplana
Obra de l'escultor Ferran Capdevila Argemí (Bigues i Riells del Fai, 1943), de l'any 2005. Està dedicada a la llegenda local de la Dona d'Aigua. Segons aquesta, un dia, l'hereu del mas Viaplana, quan es dirigia al mercat de Granollers, va veure una dona que es banyava en un torrent, amb un vestit d’estrelles d’aigua i una perla al cap. L'hereu es va enamorar a l'instant i li va demanar matrimoni. La dona hi accedí, amb la condició que no l'anomenés mai dona d'aigua. Van viure uns anys feliços i van tenir dues filles, però un dia, en una enrabiada del tot injusta, li va dir "dona d'aigua havies de ser!". La dona va desaparèixer i també les seves filles, i l'hereu va restar per sempre més sol i trist al mas Viaplana. L'escultura, feta en acer corten, mostra l'hereu, amb barretina, acomiadant-se de les seves filles