Escultura Pink Barcino
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Escultura <i>Pink Barcino</i>

Barcelona - Escultura Pink Barcino (Foto: Anna Corcoll, 2024)

AutorLluís Lleó
Situació Plaça del Cinc d'Oros
Obra de Lluís Lleó (Barcelona, 1961), la peça s’inspira en el pla original de Barcelona dissenyat per Ildefons Cerdà i representa el punt de convergència entre el passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal, lloc on està ubicada, al davant del Palau Robert.

Esculpida en pedra, de tres metres d’alçària i prop de vuit tones de pes, Pink Barcino dibuixa en gris les formes de les illes aixamfranades. El cridaner rosa fúcsia, les calçades, vol recordar l’històric Saló Rosa, inaugurat el 1932, i posteriorment conegut com a Bulevard Rosa, avui dia desaparegut.

De caràcter efímer, l’obra s’exhibirà a la seva ubicació actual fins al gener de 2025.