Edifici Blau
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Almogàvers, 215-229

Barcelona - Almogàvers, 215-229 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorAntoni de Moragas Spà
Situació Almogàvers, 215-229
Edifici de l'any 2009, de planta allargassada i dues altures. En la part més baixa, sòcol i cinc pisos, s'ha practicat un passadís lateral que el travessa. El més alt es compon de sòcol i set pisos.

La seva singularitat radica en el color de les façanes, que el fan visible enmig del paisatge construït dels voltants. S'articula mitjançant una sèrie de mòduls rectangulars i quadrats en diferents tons de blau, alternats amb les obertures. El joc que s'hi estableix, alleugereix la marcada horitzontalitat del conjunt, que recorda els llenços de Mondrian.