Escultura Sant Jordi va matar al drac a Montblanc
(Montblanc | La Vila - Conca de Barberà)

Montblanc - Escultura <i>Sant Jordi va matar al drac a Montblanc</i>

Montblanc - Escultura Sant Jordi va matar al drac a Montblanc (Foto: Valentí Pons, 2024)

Situació Av. Lluís Companys / Muralla de Santa Tecla
Situada en la rotonda on es troben els carrers Muralla de Santa Tecla i Avinguda Lluís Companys. Té aproximadament 4,32 m d'alçada. Fa referència a la llegenda, segons la qual, un drac terrible s'havia instal·lat als afores del poble i els vilatans estaven obligats a fer un sorteig diari per decidir quin veí li era lliurat per ser devorat. Un dia la sort va fer que l'escollida fos la filla del rei. Però quan la princesa s'encaminava al seu trist destí, va sorgir d'entre la boira un cavaller amb armadura sobre el seu cavall blanc, el qual, amb l'ajut de la princesa, va matar el monstre amb la seva llança.