Can Regassol
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells - Can Regassol

Bigues i Riells - Can Regassol (Foto: Albert Esteves, 2024)

Situació Urb. Can Regasol. Carrer de la Guatlla
Masia d'origen antic, però que ha anat sofrint importants modificacions al llarg dels segles. Una de les més importants es va produir al segle XVI, època a la qual pertanyen les diverses finestres de pedra que encara es conserven. Algunes són les clàssiques finestres d'arc conopial o lobulat de tradició gòtica, però destaca especialment la finestra central de la façana, datada l'any 1551, de llinda recta motllurada amb guardapols de cortinatge i diversos elements esculpits. Hi destaca un escut, amb la data, sostingut per dos àngels. A banda i banda, sengles medallons amb la cara d'un home barbat. I als brancals, parelles d'àngels amb escuts i carasses. Aquesta finestra va ser transformada en balcó l'any 1850, data que podem veure incorporada a la barana.

A Granollers hi ha una casa (Cal Compte), amb tres finestres molt semblants, una d'elles datada al mateix any 1551, sens dubte sorgides del mateix taller (vegeu enllaç).