La Madella
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - La Madella

Bigues i Riells del Fai - La Madella (Foto: Alberto-g-rovi CC BY-SA 4.0, 2015)

Bigues i Riells del Fai - La Madella (Foto: Ricard Alemany CC BY-SA 3.0, 2010)

Bigues i Riells del Fai - La Madella (Foto: Marcel·lí Gausachs -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1909-29)

Situació Riells. Camí de la Madella
Tot i que el mas és molt antic, probablement del segle XV, quan els Madella apareixen documentat com a pagesos remences, l'edifici actual és una construcció de finals del segle XVIII (una llinda té inscrita la data de 1798). Al fogatge de 1553 apareix esmentat Gabriel Madella. L'any 1580 consta la paga de rendes al monestir de Sant Miquel del Fai.

El mas consta de diverses construccions. L'edifici principal és un habitatge de proporcions notables, amb teulada a dues aigües. La façana presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. També hi llueix un rellotge de sol.