El Margarit
(Bigues i Riells del Fai - Vallès Oriental)

Bigues i Riells del Fai - El Margarit

Bigues i Riells del Fai - El Margarit (Foto: Gustau Erill, CC BY-SA 3.0, 2010)

Bigues i Riells del Fai - El Margarit (Foto: Ajuntament de Bigues i Riells del Fai)

Situació Crtra. BP-1432, km 22.7
Masia situada als peus de la carretera que comunica Bigues amb Sant Feliu de Codines. Està tancada dins d'un barri on hi ha, també, una antiga pallissa. La casa és un edifici de tipologia clàssica basilical, amb teulada a dues aigües i carener perpendicular a la façana. Té portal adovellat de mig punt i finestres rectangulars emmarcades amb pedra, amb esmotxadures conopials. A la façana lateral hi destaca una finestra renaixentista del tipus "a la romana", amb elements classicistes. A la porta hi ha inscrita la data de 1571 i el nom d'Amador Margarit.