Torre de Carerac
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Torre de Carerac

Caldes de Montbui - Torre de Carerac (Foto: Albert Esteves, 2024)

Caldes de Montbui - Torre de Carerac (Foto: Diputació de Barcelona -Oficina de Patrimoni Cultural-, 2008)

Situació Vall de Carerac
Masia d'origen molt antic, però molt refeta als segles XVI -XVII. A començament del segle XXI es trobava en molt mal estat i posteriorment ha estat completament restaurada. Conserva, molt alterada, una antiga torre de defensa de planta rectangular. Té dos portals adovellats de mig punt, un més antic que l'altre, i finestres emmarcades amb pedra, amb guardapols recte.

La casa està situada prop del torrent de la Font dels Enamorats. El topònim (Caresago) el trobem documentat l'any 993 i el nom va variant en la documentació posterior Charesag (1040), Carerag (1067), Carera (1211), per derivar, ja al segle XVII, en Cararach o Carerac.. Sabem que al segle XVI hi vivia la família Bou i al XIX, la família Sans.