Escultura Treballant la Utopia
(El Prat de Llobregat - Baix Llobregat)

El Prat de Llobregat - Treballant la Utopia

El Prat de Llobregat - Treballant la Utopia (Foto: Anna Corcoll, 2024)

AutorMariano Rios Sánchez
Situació Plaça de Joan Garcia Nieto
Obra en bronze inaugurada l'any 1996, amb motiu de la inauguració del Centre de Promoció Econòmica. Mostra una figura humana, molt estilitzada, que fa l'esforç d'alçar-se malgrat que un gran arc li fa impossible. originalment l'arc era un rectangle, però el mateix autor ho va reinterpretar després d'un acte vandàlic. És un homenatge al jesuïta Joan Garcia Nieto, el "capellà roig", un referent de la lluita obrera i el compromís social.

El seu autor és Mariano Ríos Sánchez (Chauchina- Granada 1963), un artista que va arribar de molt petit al barri de Sant Cosme i ha estat sempre molt vinculat a la vida artística pratenca.