Mas Riambau
(Tona - Osona)

Tona - Mas Riambau

Tona - Mas Riambau

Tona - Mas Riambau (Foto: Enric CC BY-SA 3.0, 2021)

Situació Carrer Lurdes, 26
Masia de dimensions considerables situada al costat de l'església de Santa Maria o de Lourdes, al nucli antic denominat el Barri. Està tancada dins un clos que s'obre amb un gran portal rectangular, amb una cabana i una bassa dins el tancat. La casa està formada per diversos cossos adossats. El principal, del segle XVIII, té planta rectangular, amb porta rectangular i tres balcons a la planta noble. El cos transversal, situat al darrera, és més antic. Conserva dues finestres del segle XVI, una d'elles d'arc conopial lobulat, de tradició gòtica.

Es coneixia originalment com Can Sala. Els Riambau o Riumbau estan documentats des del segle XIV i van acabar emparentant amb els Desbarri, propietaris del mas veí.